Welkom!

 

In dit online stiltelab worden verschillende visies op stilte verzameld op initiatief van theatermaker Lieke Benders. Er is plek voor de stiltecoupéhater en de meditatiegoeroe, voor de yoga-meester en de herriemaker. Samen bouwen ze aan één groot stiltedossier.

Lees, zie en hoor de stiltebelevingen van anderen én deel jouw eigen ervaringen met stilte in beeld, geluid of woord.

Draag bij aan het stiltedossier

Je bijdrage wordt na goedkeuring van de websitebeheerder op deze pagina geplaatst.

Vul alstublieft de vereiste velden in.

Verhalen uit het stiltelab

In Klooster Wittem bevindt zich een écht stiltelab, waar theatermaker Lieke Benders gasten ontvangt om samen met hen de stilte te vangen. Auteur Saskia de Haas schrijft over de gebeurtenissen in het stiltelab en deelt die met het publiek. Je leest haar columns hier!

STIL.

Dit online stiltelab komt voort uit het écht stiltelab van Hoge Fronten/Lieke Benders dat zich bevindt in Klooster Wittem en onderdeel uitmaakt van het langlopende project STIL. Vanuit deze plek creëert Lieke Benders samen met anderen een groeiende reeks performances, installaties en happenings rond de thema’s stilte en stilstand. Het gemaakte werk wordt tentoongesteld op verschillende plekken in Nederland en Vlaanderen.

STIL. wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Gemeente Maastricht, Klooster Wittem, BankGiro Loterij Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg, Cultura Nova, Fonds Podiumkunsten en Dommelhof.