STIL.het lab

In STIL.het lab komen verschillende visies op stilte samen. Theatermaker Lieke Benders onderzoekt er samen met kunstenaars, wetenschappers en anderen de stilte in al haar verschijnings- en verdwijningsvormen. De stiltecoupéhater praat er met de meditatiegoeroe. De yoga-meester en de herriemaker ontmoeten elkaar. Ideeën worden uitgewisseld. De stilte wordt er gevangen en vormgegeven.

De resultaten uit het lab worden geëxposeerd op verschillende locaties in Nederland en Vlaanderen en komen uiteindelijk samen in een groeiende expositie die geopend wordt tijdens Cultura Nova in Heerlen. Bekijk het volledige programma hier.

Het stiltelab staat niet stil. Online gaat het lab dag en nacht door. Op deze pagina lees je de verhalen uit het lab, maar kan je ook je eigen bijdrage leveren aan het onderzoek. Deel je eigen verhalen, ervaringen, video’s, foto’s, kunst, gedachten en bouw mee aan het stiltedossier.

13103301_10154122085648491_923541857113307069_n

Saskia de Haas

Saskia de Haas (1988) is in 2016 afgestudeerd als toneelschrijver van de opleiding Writing for Performance aan de HKU. Op deze blog deelt zij haar ervaringen in het stiltelab.

STIL.de verhalen

Elke week een nieuw verhaal uit het stiltelab.

Het is nergens stil. Het is zelfs nooit stil geweest. Leven maakt geluid. Zelfs in de stilste ruimte...

STIL.het dossier

Je eigen inspiratie, verhaal, herinnering, ervaring, foto, video, kunst, poëzie of muziek toevoegen aan het stiltedossier? Stuur het in via het formulier en je bijdrage verschijnt (na lezing) op het prikbord.

Wiet Thijssen 24 januari 2008 ….. Een complex van vragen heeft ertoe geleid dat het afgelopen jaar...

Stilte Stilte geeft beweging in mijn zijn een verandering heel broos en nauwelijks opmerkbaar De sti...

STIL.de suite

Gewekt worden door het fluiten van vogels? Wakker worden onder een heerlijk geurend bladerdak? Ervaar de ultieme natuurervaring met de luxe van een dak boven je hoofd, een eigen badkamer én ontbijt. En dat alles op één van de stilste plekken van Zuid-Limburg: Klooster Wittem.

STIL.de wandeling

STIL.de wandeling leidt je door het Limburgse heuvelland. Je loopt de route in stilte óf niet. De wandeling zal je in elk geval stil laten staan bij zaken die je eerder niet op waren gevallen. De routekaart is gratis verkrijgbaar bij Klooster Wittem, tevens het startpunt van de routes (3, 6 en 8,5 km).

Bezoek het stiltelab

Het stiltelab bezoeken? Meer info en afspraken via Janneke Defesche: publiciteit@hogefronten.nl.

Agenda

Zo 11 juni
STIL.het paviljoen
/ Open Kloosterdag / Tuin Klooster Wittem / 13:30-16:30 / gratis

Vr 30 juni – zo 1 juli
STIL.de tour
/ i.s.m. De Domijnen / opstapplek: Tempelplein Sittard / gratis

Vr 4 aug – zo 6 aug
STIL.het paviljoen
/ Duizel in het Park / Rotterdam

Vr 18 aug – zo 27 aug
STIL.de expositie / Cultura Nova / Heerlen / €5,-

Zo 10 sep
STIL.het paviljoen / Het Parcours / Maastricht / gratis