STIL.de wake

WITTEM WAAKT VOOR DE WERELD

31 MAART 2018

STIL.de wake

WITTEM WAAKT VOOR DE WERELD

In de nacht van 31 maart op 1 april vindt er een nachtwake plaats, georganiseerd door Hoge Fronten/Lieke Benders en klooster Wittem. Vanaf 12 uur ‘s nachts tot 7 uur ’s ochtends waakt er ieder kwartier een ander persoon. Zoveel mogelijk mensen waken om verschillende redenen voor de wereld. U maakt kennis met deze wakers en hun verhalen gedurende deze bijzondere nacht. U bent van harte welkom op ieder moment, om te komen kijken of zelfs even met hen mee te waken.

Datum: Zaterdag 31 maart / zondag 1 april

Tijd: 24.00 uur – 07.00 uur

Entree: gratis

Locatie: Kloosterkerk Wittem, Wittemer Allee 32, Wittem.

STIL.de wake is een initiatief van theatermaker Lieke Benders en onderdeel van het unieke project STIL.het lab waarmee ze met haar theatergezelschap Hoge Fronten de media opzoekt. In Klooster Wittem onderzoekt zij samen met haar team vier jaar lang het belang van stil(staan) in een steeds maar roerigere maatschappij. 2018 is het jaar van STIL.zwijgen: over de kracht van het onuitgesproken woord. Verschillende installaties en performances vertellen een woordeloos verhaal. Over de ethiek van het zwijgen. Over zijn helende gave. Over zijn vernietigende kracht.

Online stiltelab

Op de hoogte blijven van de groei van STIL.? Op www.stiltelab.nl schrijft Saskia de Haas wekelijks een verhaal over de ontwikkelingen in het stiltelab in Wittem. Zelf kan je ook bijdragen aan het project door een verhaal, geluid of beeld achter te laten op ons online prikbord.

GEZOCHT:

NACHTWAKERS

Om samen met ons tijdens STIL.de wake te waken voor de wereld. Niet de hele nacht, maar een kwartier. Omdat juist nu de wereld in zo’n hoog tempo verandert, het goed is om stil te staan. Of u nu religieus bent of niet. Om symbolisch te waken voor elkaar.

Waakt u mee?

We hebben u nodig om samen met ons dit verhaal te vertellen. Door het doneren van uw aandacht in een kwartier van uw tijd tijdens deze nacht. Wilt u ons hierbij helpen? Geef u dan nu op! Stuur een bericht naar publiciteit@hogefronten.nl en wij nemen vooraf contact op voor een kort interview. Schrijver Saskia de Haas schrijft naar aanleiding hiervan een kort verhaal. Dit verhaal is tijdens uw waken die nacht te lezen. Eveneens maken we een mooie foto van u. Alle verhalen en foto’s worden verzameld in een boekje dat u als dank van ons meekrijgt als herinnering aan uw deelname.

Speellijst STIL.de wake

Maart 2018

  • 31 maart: • STIL.de wake / Kloosterkerk Wittem / gratis entree

De makers van STIL.de wake

contact_lieke_benders

Lieke Benders

DSCF3583

Saskia de Haas
regie-assistentie en tekst

DSCF3584

Peter Anthonissen
dramaturgie

team_jolle_roelofs

Jolle Roelofs
geluidsontwerp

team_maartje_austen

Maartje Austen
productie

de_nieuwe_collectie_logo

De Nieuwe Collectie
vormgeving

kloosterwittem logo

Klooster Wittem
partner

logo cn

Cultura Nova
coproducent

dommelhof

Dommelhof
coproducent

Met dank aan alle wakers.

Partners

STIL. komt tot stand met bijdragen van: